Będąc restauratorem, a w tym także i przedsiębiorcą, jesteśmy zmuszeni poza smacznym gotowaniem do zarządzania naszą firmą. Na to składa się wiele dodatkowych zadań – począwszy od kierowania personelem, przez wybór dekoracji lokalu, logistykę zakupów, a na oszczędnościach i racjonalizacji procesów zachodzących w kuchni kończąc. Dlatego zapewne niejedna osoba pracująca w tym biznesie, zastanawia się czy zmywarka gastronomiczna jest mu potrzebna i jakie przyniesie korzyści. W tym artykule postaramy się bliżej przyjrzeć możliwościom jakie nam dają współczesne zmywarki do restauracji.

Zmywarki gastronomiczne – korzyści

Jest wiele korzyści, które zmywarki do gastronomii mogą zapewnić zarówno nowemu jak i działającemu już na rynku lokalowi.

Przede wszystkim higiena!

Zmywarki gastronomiczne firmy MEIKO posiadające najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne zapewniają najwyższą jakość. Dzięki temu częste kontrole czystości nie będą nam straszne, gdyż wszelkie przepisy dotyczące bezpieczeństwa żywności będą zachowane. Dzięki temu unikniemy mandatów za niespełnianie norm czystości, ale co najważniejsze nasi goście będą zdrowi, bezpieczni i tym samym zadowoleni z naszych usług.

Błyszczące naczynia oraz lśniąco-przeźroczyste kieliszki

Używając zmywarek z wyparzarką oraz specjalistycznych środków, przeznaczonych wyłącznie do gastronomii już nigdy nie będziemy wątpić w blask naszego szkła! Nikt nie jest w stanie tak dobrze umyć i wypolerować szkła jak zmywarki dedykowane do baru lub restauracji z modułem odwróconej osmozy GIO.

Ekonomia i ekologia

Jakie jeszcze korzyści dają zmywarki gastronomiczne? Są ekonomiczne! A tym samym i ekologiczne, co w dzisiejszych czasach coraz to większej świadomości i dbałości o środowisko, ma ogromne znaczenie. Czy wiecie, że ten sposób mycia naczyń zużywa mniej wody niż gdyby tą samą czynność wykonywała zatrudniona przez nas do tego osoba? Ponadto zmywarki do baru i restauracji przy niewielkim zużyciu wody i prądu są w stanie umyć praktycznie wszystko! Od nieporęcznych dzbanków, pucharków na lody czy dużych misek po delikatne kieliszki. Oczywiście zakup zmywarki jest początkowo większym kosztem niż zatrudnienie do tej czynności personelu. Niemniej jednak, na dłuższą metę, zakup ten bardzo szybko nam się opłaci i zwróci.

Oszczędność miejsca

A co z miejscem na zmywarkę i jej obsługą? Firma MEIKO doskonale zdaje sobie sprawę iż zmywarki do baru czy restauracji muszą być kompaktowych rozmiarów, gdyż każda przestrzeń w lokalach gastronomicznych jest na wagę złota. Są one zaprojektowane w taki sposób, aby każdy mógł z łatwością je obsłużyć, bez zbędnych, długich i żmudnych szkoleń. Zmywarki barowe wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej, z pewnością zajmą mniej przestrzeni, niż stanowisko pracy na zmywalni.

Zmywarki do baru i restauracji MEIKO

Firma MEIKO specjalizuje się w produkcji zmywarek od lat. Stąd może pochwalić się licznymi referencjami i z sukcesem zakończonymi projektami. Wszystko dlatego, iż do każdego klienta podchodzi indywidualnie, nie bojąc się wyzwań. Wszystkich zainteresowanych zmywarką gastronomiczną zapraszamy do kontaktu.

Dlaczego zmywarka gastronomiczna to niezbędny element lokalu?
Rate this post

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here