W każdej piekarni i cukierni powinna się znaleźć wydajna miesiarka do ciast i to niezależnie od skali prowadzonej produkcji. Dzięki tym profesjonalnym urządzeniom piekarniczym możliwe jest efektywne i szybkie wyrobienie różnych typów ciast – zarówno łatwo poddających się mieszaniu, jak i ciast “trudniejszych”. Różne modele miesiarek zapewniają optymalne mieszanie ciast – warto dobrać najodpowiedniejszy model do profilu działalności zakładu. Popularne są zarówno miesiarki “przerabiające” bardzo duże, jak i mniejsze ilości ciasta.

Jakość i efektywność

Postawienie na wysoką jakość, efektywność i funkcjonalność – zawsze przynosi pozytywne efekty, niezależnie od tego, w jakiej branży się działa. W przypadku szeroko pojętej branży spożywczej – wymagania, które należy spełnić, aby nie narazić się na straty – są ponadstandardowo wysokie i dotyczą bezpieczeństwa produktów spożywczych.

Nie inaczej jest z piekarniami, cukierniami, restauracjami, pizzeriami – wszędzie tam, gdzie oferowane jest pieczywo tradycyjne, cukiernicze i inne rodzaje ciast.

W tej branży wypracowanie marki jest szczególnie ważne – aby zyskać nowych klientów i nie stracić obecnych – konieczne jest zapewnienie optymalnej jakości wypieków. Nie jest to możliwe bez dobrej jakości surowców, receptur, ale również maszyn, innych urządzeń i akcesoriów, bez których praca piekarni, czy cukierni albo pizzerii nie byłaby możliwa, nawet jeśli działa lokalnie.

Takim bazowym urządzeniem są m.in. mieszarki do ciasta. Producenci profesjonalnych urządzeń piekarniczych i piekarniczo-cukierniczych oferują różne typy mieszarek, które z łatwością można dostosować do skali produkcji i typów ciast. Jeden z największych producentów tego typu maszyn – Ibis – proponuje: miesiarki spiralne z dzieżą stałą, miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną oraz miesiarki kątowe i miesiarki z narzędziami wymiennymi.

Do różnych ciast

Miesiarki to urządzenia wielofunkcyjne, które wykonują szeroki zakres czynności związanych z wyrabianiem ciast, takich jak: ugniatanie, ucieranie i mieszanie. Takie są m.in. miesiarki spiralne, za pomocą których można przygotować najwyższej jakości ciasto pszenne, żytnie oraz mieszane. Miesiarki tego typu sprawdzają się w małych i średnich piekarniach, cukierniach i innych zakładach gastronomicznych.

Miesiarki spiralne z dzieżą stałą marki Ibis wyposażone są w skrzynkę elektryczną wykonaną ze stali lakierowanej. Maszyny te wyróżniają się cichą pracą i wysoką efektywnością – potrafią równomiernie wyrobić nawet bardzo małą ilość ciasta.

Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną oferowane są standardowo ze skrzynką ze stali lakierowanej, możliwe jest jednak również zamówienie tego typu miesiarki ze stali nierdzewnej. Miesiarka doskonale wyrabia różne rodzaje ciast, także wtedy, gdy ilość składników w dzieży jest niewielka.

Miesiarki kątowe radzą sobie nawet z najtrudniejszymi rodzajami ciast. O ich efektywności decyduje specjalny, bardzo wytrzymały mechanizm napędu miesidła. Natomiast miesiarki z narzędziami wymiennymi dedykowane są zakładom produkującym ciasto na skalę przemysłową. Maszyna ta wykazuje się bardzo dużą wydajnością i możliwościami w zakresie przygotowania najróżniejszych rodzajów ciast.

Wszystkie miesiarki Ibis wyprodukowane zostały zgodnie z normami jakościowymi CE, z zachowaniem najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy.

fot. ibis.net.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj